Мода при вратите?

Разбира се, това явление съществува. Сега те са толкова актуални, колкото дрехите. Изкуството на дизайна цели да се даде ексклузивен вид, използвайки най-добрите материали. Невзрачните бели врати се заменят с дървесните цветове на така популярните орех и избелен дъб. Интериорните врати се явяват един от основните определящи елементи в нашия дом. Направленията в съвременната мода диктуват своите правила, но те оставят място и за смели персонали решения. Вратите допринасят за постигане на пълна завършеност на дизайна. Отличават се с огромно разнообразие на цветове и модели, които съответстват на различните потребности и вкусове на потребителите.

В момента основните тенденции в света на интериорни врати са ориенталски минимализъм с фокус върху стилни мебели, дизайнерски елементи и текстура на дърво, както и ненадмината и изискана простота.

Актуални, модерни и стилни – това са дървените интериорни врати с всевъзможни блестящи метални части, както и стъклопис. Този факт не е изненадващ, тъй като интериорните врати с хоризонтални ленти от стъкло ще се впишат перфектно в стаята, която е проектирана в минималистичен стил.

Класически врати винаги са били и най-вероятно ще останат на мода, дори за дълъг период. Модерната класика може да бъде необичайна, интересна и дори оригинална. Интересно решение за съвременния интериор са гланцираните врати. Те прекрасно могат да се впишат в дизайна на стая в стил хай-тек. Равната и гладка повърхност омекотява яркостта на светлината. Една от най-новите тенденции при интериорните врати е т.нар. 3D. Повърхността на вратата е с триизмерен ефект. Най-модерни се явяват интериорните врати със заоблени каси и первази.

Огромна популярност в различните европейски страни придобиват двулицевите врати. Главната особеност при тях е, че всяка страна на тази необичайна врата трябва да бъде в съответствие с интериора на помещението. Те могат да разделят хола и коридора и да са  направени в подходящ стил. Външната страна на тези врати трябва да съответства на интериора на коридора, а вътрешната – на стила на хола.

Вратите в класически стил са красиви и многофункционални. Освен това, те перфектно допълват всеки интериор. Най-често са направени от естествени материали – масивна дървесина и фурнир. Днес производителите предлагат дръжки, брави, панти с различни форми и цветове. С тези различни аксесоари, дори една обикновена врата може да изглежда по съвсем различен начин.