Ако имате две неизносени гуми и две, които са остарели и трябва да се сменят, по-добре монтирайте хубавите гуми на задните колела на автомобила. По-старите гуми е препоръчително да стоят в предната част на автомобила.

Защо новите и по-добри гуми да се монтират на задните колела?

Гумите осигуряват най-добро сцепление, когато са нови и имат дълбочина на протектора. Това е особено важно при опасни пътни условия, като например влажни или заснежени пътища. Ако вашият автомобил е със задно предаване, чрез поставянето на по-новите гуми в задната част на колата, увеличавате максимално възможностите за управление и сцепление на задните колела и поддържате задната част на автомобила възможно най-стабилна. Загубата на сцепление в задната част често води до завъртане и/или нежелан приключенски ход, докато ако това се случи с предните гуми, намесата на водача не е толкова неотложна или трудна.

Според специалистите в случай, че вашият автомобил е с пред предаване, тогава по-новите гуми трябва да бъдат поставени на предните колела.
Може да си мислите, че вземането на решение, относно това кой край на колата искате да контролирате максимално, не е особено привлекателно. И това си е точно така.

Ако правите редовни ротации на гумите и автомобилът е правилно балансиран, тогава износването трябва да е разпределено равномерно и при четирите гуми. Въпреки това, в много случаи хората не ги поддържат достатъчно добре, което означава, че може да се наложи да се заменят две или повече гуми наведнъж. Тъй като повечето от нас не искат да “губят” от живота на гумите и ненужно да харчат парите си за две допълнителни, изборът за това къде да се поставят новите гуми става наложителен.

Ако оставащото време на живот на двете използвани гуми е минимално, препоръчваме да смените и четирите гуми за ваша сигурност и спокойствие. Можете да откриете богат асортимент от качествени гуми в ogi.bg, които са подходящи за всички видове автомобили.

С покупката на нови гуми се ангажирайте и с редовни проверки на налягането им, завъртането им и баланса на автомобила, за да можете да се възползвате максимално дълго от новия си комплект гуми.

За статията:
На кои колела се поставят по-новите гуми?
Заглавие:
На кои колела се поставят по-новите гуми?
Описание:
На предните или на задните колела трябва да се поставят по-новите гуми? Гумите осигуряват най-добро сцепление, когато са нови и имат дълбочина на протектора.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: