Обикновено бижутата се правят от благородни метали като злато, сребро, паладий, платина и други. Но в последните години масово навлязоха и бижутата от стомана. Сигурно ви звучи невероятно и ще си помислите „Как ще се правят бижута от стомана?”.

Недейте да бързате с прибързани изводи. Съвременните ювелири имат високи технологии, с които обработват стоманата и с тяхната помощ се биха правят изключително красиви и елегантни бижута от стомана. А и още нещо – освен, че са невероятни, стоманените бижута са и доста по-евтини.

В категорията на стоманените украшения ще намерите обеци, колиета, пръстени и много други артикули. Обикновено тези бижута се носят от хора с младежки дух, изключително екстравагантни.

Обеците от стомана много добре се съчетаят с всички метали, както и скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Бижутерите, които ръчно изработват бижута от стомана, много се гордеят с модерните в последно време колиета с имена или зодии. Подобно бижу е добър вариант за подарък на близък човек, което освен че ще има невероятен дизайн, ще бъде и по-евтино. В магазините има голямо разнообразие от имена, но ако въпреки всичко не намирате това, което търсите, винаги можете да направите поръчка за ръчна изработка. Така вашата любима ще се почувства като героиня от филм.

Разбира се бижутата от стомана не са предпочитани само от жените, а и от силния пол. Има и универсални бижута, са подходящи и за жени и за мъже. Като пример можем да дадем гривна с кристали Сваровски или скъпоценни камъни, която ще е подходяща и за от двата пола.

Освен изброените по-горе бижута, в магазините се предлагат и стоманени синджири. За жените са с нежна плетка, а за мъжете – масивни и тежки. Както и останалите накити и синджирите могат да бъдат инкрустирани с кристали, камъни, както и да са направени в различни цветове.

Много жени харесват стоманени висулки, който са подходящ аксесоар за ланци, синджири, огърлици. Висулка може да се сложи и на ключодържател, да бъде аксесоар за телефон и други. Изводът е, че стоманените висулки може да имат много и различни приложения.

Всички тези украшения се изработват от т. нар. медицинска стомана, която е неръждаема. Стоманата е един от най-здравите метали, не предизвиква алергии, не почернява и е достъпна е за широка група от хора.