От чихуахуа до немски дог – има кучета с всякакви форми и размери. Кучета с темперамент и кучета с различен от всичко предполагаемо стил. Според някои учени влечението ни към определена порода куче може дори да покаже каква личност сме самите ние.

Какви кучета избираме, когато гледаме обявите за кучета и по какви критерии избираме, научете сега:

Териери – тази порода са игриви и енергични кучета. Те са подходящи за собственици, които търсят конкретни задачи и фокусирането си над тях. Обяви за кучета с такава порода кучета най-често са за смели, жизнени и енергични хора, които имат блестящо чувство за хумор.

Булдози – в тях е заложена упоритостта. Тази порода я избират стопани, които са систематични и ефективни в действията си. Въпреки зловещия вид на булдога, той е предан, обичливи и загрижен за стопанина си.

Бигъл – обявите с тази порода кучета са подходящи за хората, които търсят любопитно и обичливо животно за домашен любимец. Стопанинът, които ги избира е експериментатор и своенравен, самата животинка е приятелски настроена и забавна.

Боксер – това е кучето от обявата, което направо кипи от енергия. Хората, които избират подобна порода лесно намират изход от стреса, късметлии са и са позитивно настроени.

Кокер шпаньол – това куче е сладко, нежно и уважително създание. Техният собственик е чаровник, които е чувствителен по душа и уважава доверие. Въпреки ангажираността си, такъв човек винаги намира време за най-близките и предпочита да прекарва времето с роднини, вместо да го пилее за нови познанства.

Сибирска хъска – тази порода кучета е притежание най-често за хора със спортни заложби. Такива хора харесват занимания като ски, сноуборди всичко на открито. Стопаните на тази порода от обяви за кучета са любвеобилни, приветливи и дружелюбни, дори към непознатите.

Лабрадор и Голдън Ретривър – представителите на тази порода кучета са чудесен избор за домашни любимци. Те са лесни за отглеждане и приятелски настроени. Социални животинки, любвеобилни и активни, което определя и честата насока и избора им сред множеството обяви за кучета.

Грейнхауд, Бесендж, Уипет – най-често тази порода кучета е избирана от хора, които са вглъбени и спокойни. Такива хора не обичат шума на компанията и общуват с ограничен кръг от хора. Почитателите на тази порода кучета са любознателни, организирани и енергични. Често хората, които търсят в обявите точно тази порода са лекоатлети или спортни натури.