Предлагаме ви нашия списък с основните и най-необходими инструменти за домашния майстор – много от тях вече имате в къщата си, а останалите можете лесно да намерите.

По някаква причина повечето хора смятат, че механичните ръчни инструменти не са от особено значение. Те усещат необходимост от изключително сложно и скъпо оборудване. Затова в тази статия ще изложим всички основни и евтини механични инструменти, които можете да използвате във вашата работилница, за да осъществите вашите по-прости или сложни проекти. Повечето от тях могат да бъдат намерени в близката железария, а други да бъдат взети под наем от местен механик.

 • Режещи инструменти
  Обикновени ножици, резачки и ножовки винаги могат да ви влязат в употреба, когато машината за рязане не успее да изпълни задачата си. Освен това тя може да бъде много опасна, ако не се съхранява правилно.
 • Инструменти за захващане и затягане
  Винаги е полезно да имате набор от различни клещи. Те са едни от най-многоцелевите и полезни ръчни инструменти. Освен тях, снабдете се със скоби и менгеме, за да имате придържащо устройство под ръка.
 • Измервателни инструменти
  Това е много важна категория. Уверете се, че имате най-малко един правилно измерващ инструмент, с видими маркировки, като ролетка и нивелири например.
 • Инструменти за писане/отбелязване
  Не се изисква особено обяснение за нуждата от това приспособление. Вземете си писалка, молив или каквото ви харесва и го сложете зад ухото си, освен ако не искате да го изгубите!
 • Чукове
  От време на време може да се налага да изчиствате части от отпадъчен материал и да раздробите някои неща. Тогава различни по големина чукове ще ви бъдат от полза.
 • Отвертки и фиксатори
  Разбира се, ще ви е необходима добра колекция от отвертки, за да можете да развиете всички винтове, които ще намерите из къщата си. Също така, подберете си асортимент от гайки и болтове и от всички тези неща, които ще ви трябват за затягане и развиване. Те ще ви бъдат изключително полезни на моменти.
 • Миши/свински опашки и изолирбанд
  Забележете как отделяме тези две приспособления от останалите елементи. Това е така, защото те са изключително полезни и могат буквално да се използват навсякъде, за да се закрепят и/или задържат нещата с тях, временно или трайно. Никога не трябва да се притеснявате за неща, които се разпадат, ако имате миши опашки и изолирбанд. Просто ги приложете едновременно и ще решите проблема си.
 • Електрически инструменти
  Това включва свредла, резачки, бормашини и други. Използват се по-рядко и винаги могат да се вземат назаем или под наем. Този подход ще ви спести много пари, както и пространство.

След като изброихме и систематизирахме основните ръчни и електрически инструменти и оборудване и вече сте наясно какви инструменти ви липсват и трябва да притежавате е добре да се снабдите с тях. А можете да откриете качествени инструменти в технически хипермаркет Багира, където ви очаква богат избор от продукти, с които спокойно можете да започнете вашия нов проект!

За статията:
Основните инструменти за вашата лична работилница
Заглавие:
Основните инструменти за вашата лична работилница
Описание:
Предлагаме ви нашия списък с основните и най-необходими инструменти за домашния майстор – много от тях вече имате в къщата си, а останалите лесно ще намерите.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: