Кой не иска след дългия уморителен ден да си облече пижама и да се отдаде на заслужен отдих.

А знаете ли откъде идва пижамата? Смята се, че първи британците са я донесли в Европа от Индия. Първоначалният и вид бил класически – свободно горнище, тип яке и широки панталони. Облекло, така характерно за народите от Югоизточна Азия и Русия.

По-късно, през първата половина на двадесети век, пижамите добиват все по-голямо разпространение в различни страни по света. Отначало те са били част от предимно мъжкия гардероб, като повсеместно са се налагали раираните пижами.

По-късно удобството на тези домашни дрехи за сън е било оценено и от жените. Които започват да употребяват нощниците. Сега обаче те почти са изместени от практичните пижами.

Така или иначе, всички се стремим да подберем подходящото за сън облекло, търсим най-оптималния вариант, който ще ни дава усещането за комфорт. Докато едни предпочитат изящни сатенени или копринени пижами, други които желаят да спят в бельото си добре, любителите на топлина и уют, залагат на удобните пижами. Удобното спално бельо осигурява оптимална свобода на тялото. То не ограничава движенията му по време на сън. Затова удобството на пижамите не бива да се подценява.

Разнообразието на пижамите днес е голямо при жените. За хладните вечери или за онези, които обичат да се обличат по-топло, има затворени модели с дълги панталони от памучни и всякакви плътни материи.

Често предпочитани от младите момичета са все повече добиващите популярност „пижама парти”, при които може да си види голямо разнообразие от спално бельо.

Закачливите шорти и тениски са не само удобни за сън, но дават възможност и да изглеждаме добре.

Невероятно стилни и забавни са и мини костюмите на жените, които със своята оригиналност със сигурност ще привлекат вниманието на феновете на необичайните модели.

Разбира се, не на последно място са и еротичните модели, които намират разпространение във все повече спални.

Една пижама може да бъде решение за подарък. При девойките ще подчертае тяхната жизненост и ентусиазъм. При младите жени ще подсили тяхната еротичност. При по-възрастните дами ще прибави топлина и уют по време на тяхната почивка.

Всеки знае колко е хубаво да се спи в удобно облекло. И съобразно своите предпочитания се стреми да си го осигури, защото само в пълен комфорт може да спи добре да стане отпочинал и пълен с енергия, да започне новия ден.