С възрастта кожата се отрупва с мъртви клетки, които се образуват и по всички зони и активно “участват” в образуването на бръчки. Може би всеки от вас е чувал за пилинг, а ако е така също е и прибягвал до почистване на кожата. Дали ще изберете козметика от нощен стягащ серум или почистващ продукт, трябва да съобразите с типа кожа.

Обикновено, тези процедури се извършват в салони за красота, като се предлагат някои щадящи методи, с които може да направите кожата си гладка и добре поддържана. Химическият пилинг обаче не може да се прави у дома, затова се прибягва до ексфолиращи процедури, които са много полезни.

На първо място трябва да се проверява всяка нова съставка преди да се прилага към лицето. Ето защо, в деня преди процедурата, проверете компонентите и това дали провокират алергия. Направете предварителен тест и ако се появи реакцията оставете нещата да затихнат и едва след няколко дни третирайте отново кожата. Изберете подходящ продукт.

Като цяло, ексфолиращите маски са много добри. Това е доста лесно и ефективно средство за подмладяване.

Грубо казано, с помощта на изкуствени средства за бързо извършване на “имобилизация” на повърхностния слой на кожата, някои области могат да останат дехидратирани. Така премахнатите старите клетки се заменят с нови, обогатени с влага, които са тънки и с деликатна структура. В резултат на това кожата става лъскава и гладка, тя придобива здравословен розов цвят и създава впечатлението, че е била млада и подмладена.

Почистването на кожата може да се направи по много методи, които изпълняват различна роля. Много подходящи са и почистващите и разкрасяващи процедури у дома с естествени съставки. Може също така да опитате в козметичен салон специалист, но може и в домашни условия, ако имате под ръка подходящата козметика.

Всички усилия ще се отблагодарят с постоянство и търпение! Само ще се уверите в това, когато съчетаете правилен режим на хранене, спорт и подходящи кремове за масажи.