Често пъти, когато трябва да изберем подарък за нея – майка, сестра, приятелка, близка или колежка, се чувстваме в безизходица. Още по-трудно е, когато познаваме дамата от дълги години и вече сме й подарявали обичайните подаръци като парфюми, козметика, бижута. Вижте нашите съвети как бързо и лесно да изберете интересен, атрактивен и уникален подарък за нея.

На първо място, не оставяйте пазаруването за последния момент, защото тогава, дори и да имате невероятна идея какво да подарите, може просто да не го намерите и да останете с празни ръце. Започнете с търсенето на перфектния подарък поне седмица по-рано. Така ще имате възможност освен обиколка по магазините във вашия град, да разгледате и онлайн магазините, в които разнообразието е много по-голямо. Ако се спрете на онлайн пазаруването, не забравяйте да разберете точно колко време отнема доставката, за да пристигне подаръкът ви навреме.

Друга важна стъпка е да определите бюджета си за подарък за нея. Освен с възможностите ви, той трябва да бъде съобразен и с това колко са близки отношенията ви с получателката, за да бъдат избегнати неловки ситуации. Например в никакъв случай не подарявайте скъпи подаръци на колежката ви в работата или на шефката си, защото това би ги накарало да се чувстват неудобно. Колкото по-близки са отношенията ви, толкова по-голяма сума е подходящо да отделите.

След като вече имате достатъчно време и определен бюджет, остава само да пристъпите към избора на подарък. Най-хубавите подаръци – тези, които се помнят за дълго и предизвикват силни емоции, са подаръците с послания. Проучете например зодията на дамата и какви са нейните символи и талисмани. Подарете например естествен минерал, носещ късмет и любов на съответния зодиакален знак. Добавете картичка с обяснение защо сте го избрали и имате перфектен подарък за вашата колежка или шефка. За близка приятелка пък можете да изберете бижу със скъпоценни или полускъпоценни камъни, отново подходящи според зодията й. Друг вариант е да подарите статуетка на животното, символизиращо китайската зодия на дамата. Голямо разнообразие от такива статуетки можете да откриете в специализираните онлайн магазини за подаръци.

Каквото и да изберете, не забравяйте да го опаковате красиво и стилно. Опаковката прави силно първо впечатление и говори много за това колко усилия сте положили в избирането и поднасянето на подаръка.

Успех!