Намирането на подходяща входна врата за Вашия дом е важно, но не по-малко важен е изборът на подходящия обков за нея. Може да не го осъзнавате, но дръжката на вратата допълва цялостния й външен вид, имайки за цел също така да Ви даде елемент на сигурност.

Когато избирате правилния обков, искате дръжка, която да съответства и комплиментира стила на вратата Ви. Това обаче е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Има много видове дръжки за входни врати и обков, от които да избирате, затова е трудно да се разбере кои са най-подходящи за входната врата.

Ето какво трябва да знаете за дръжките, за да бъде завършен вида на вратата

  • Неподвижни дръжки за врати:

Статичните дръжки могат да бъдат кръгли, тип „полумесец” или тип  „пура”. Често срещани, а и доста търсен аксесоар, са за блиндираните врати, особено ако тя е част от къща. Придават завършен вид на вратата, като тип „пура” и „полумесец” могат да бъдат поставени не само на предназначеното място за дръжката, а и в средата на вратата, в хоризонтално или вертикално положение или наклонена. Но помнете, че е „нож с две остриета”, понеже, ако сложите такава на апартамент и вратата се затвори от вятър и т.н., ако нямате ключ, няма как да си отворите. В  случай, че държите да имате за красота една такава статична дръжка, то тогава може да я комбинирате с  движеща, за външната страна на вратата. Това зависи изцяло от това какво желаете Вие.

  • Активни дръжки за врати:

Активните дръжки означават движещи дръжки, които контролират езика на вратата и са доста разпространени сред хората, които не желаят да отварят отвън вратата си само с ключ и тя да стои заключена системно. Липсата на активна външна дръжка може да усложни влизане в дома, при изгубване на ключа. Тези дръжки са по-практични в случай, че често си забравяте ключовете вкъщи.

Независимо от обкова на вратата, който избирате, уверете се, че съответства на входната врата. Обикновено е най-добре да изберете дръжка, която да изглежда в тон с пантите на вратата и с прага.

За статията:
Подходящи дръжки за входната врата
Заглавие:
Подходящи дръжки за входната врата
Описание:
Има много видове дръжки за входни врати и обков, от които да избирате. Ето какво трябва да знаете за дръжките, за да бъде завършен вида на вратата.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: