Пътната помощ помага на водачите, когато се повреди автомобилът им по време на пътуване. Почти всяка застрахователна полица предлага такава допълнителна опция. Вашата компания вероятно е в партньорски отношения с мрежа от фирми, които предоставят такива услуги. Коя от тях ще се изпрати на клиента, зависи изцяло от местоположението, превозното средство и обстоятелствата. Обикновено се избира най-близкия доставчик. Най-често се търси денонощна пътна помощ за: дърпане на кола, подмяна на акумулатор и спукани гуми, доставка на гориво и т.н.

Пътната помощ ви дава възможност да получите помощ в случай на нужда, като за тази цел опитен специалист се опитва на място да отстрани проблема с вашия автомобил. Ако все пак не можете да се придвижвате с колата си безопасно по някаква причина и специалистът не успее да ви помогне, тогава ще имате нужда от една от следните услуги:

  • Теглене се предприема, когато пътната помощ не успее да върне автомобилът в подвижно състояние или придвижването с него не би било безопасно. В зависимост от условията по вашата полица, има ограничения в километрите за дърпането на колата. Ако го надхвърлите, ще ви таксуват допълнително.
  • Смяната на акумулатора е друг опит за стартиране на автомобилът, освен ако той не е различен вид. Например, всеки шофьор на електрическа кола, трябва да знае, че те работят по различен начин от повечето автомобили и има по-малко квалифицирани специалисти по обслужването им.
  • Спуканата гума е често срещан проблем и пътната помощ лесно може да ви помогне, чрез подмяната й с резервна.
  • Заключването е проблем, при който шофьорът няма достъп до собствената си кола. Не всеки път специалистите от пътната помощ могат да помогнат за отварянето на колата, използвайки наличните си инструменти. Тогава се прибягва до търсенето на ключарска услуга. Някои покрития включват цялостни или частични разходи за ключар, а други не.
  • Услугата за доставка на гориво се предоставя на шофьори, които остават без бензин или дизел по време на път. Сервизен специалист ще ви донесе на място достатъчно количество, за да стигнете до най-близката бензиностанция.

Трябва ли да получа пътна помощ с моята автомобилна застраховка?

Това зависи от застрахователната ви компания и условията по полицата ви. Цената на това допълнение се определя от различни фактори като: срока, за който я сключвате, възраст на автомобила, честота и разстояния на пътуванията, териториален обхват на застраховката и други. А в случай, че вашата застраховка не покрива пътна помощ, то най-добре е да потърсите специализирана фирма като Екорепорт, предлагаща денонощна пътна помощ за Стара Загора, АМ Тракия и страната. Така вие ще бъдете спокойни, че каквото ида се случи вие ще можете да разчитате на сигурен и надежден партньор.

За статията:
Пътна помощ: какво представлява и какви услуги предлага
Заглавие:
Пътна помощ: какво представлява и какви услуги предлага
Описание:
Пътната помощ ви дава възможност да получите специализирана помощ в случай на нужда на пътя, когато автомобилът ви се повреди внезапно.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: