Рей Уинстоун, който е  рекламно лице на английската компания bet365,  ще се присъедини към актьорския състав, озвучаващ героите в новите компютърни серии на Умбълите (The Wombles),  заедно с Бърнард Крибинс (Bernard Cribbins), член на оригиналния актьорски състав.

“Бърнард Крибинс ще озвучава пра-чичо България (Great Uncle Bulgaria), и Рей Уинстоун ще е Тобърмори (Tobermory),” споделя създателя Майк Бат (Mike Batt), по време на конференцията за детски медии, проведена в Шефилд.

“Хората непрекъснато питат дали героите ще имат това сладко, пухкаво качество, така специфично за умбълите, с което те са известни”, споделя още Бат.

“Ние трябва да го модернизираме малко, за да могат да паснат на днешния модерен свят, но дали трябва да забързаме този процес, дали трябва да минем през всяка секунда?  – Да, ние трябва да ги направим привлекателни за съвременната публика, но можем да го направим и по други начини.”

По време на своята реч, той призова членовете на телевизионните комисии да отвърнат на забързаната крачка в детските шоу програми. Бат смята, че все още има място и за по-бавни формати.

“Вярвам, че вниманието на едно дете може да се задържи – и не само го вярвам, но и го знам – със смях, качество и музика. Това е така, защото децата наистина, ама наистина разбират от качество,” споделя той.

“Ние харчим доста пари за този епизод. Всъщност, той ни струва повече от два пъти от предвидения бюджет за направата му, тъй като наистина искаме да изглежда с високо качество … Не бих твърдял, че сме като Pixar, но определено се стремим към това.”
Той призова телевизионните редактори да заемат позиция в подкрепа на детските шоу програми с по-забавен темп.

“Може да добавите смях, качество и музика, а не е нужно само да сменяте бързо кадър след кадър, след кадър,” казва още той.

“Ако създателите на програми се поуспокоят, и публиката ще се успокои. Ние имаме свой дълг към публиката. Животът ни сякаш в момента е като цирк Пикадили, и просто се върти все по-бързо и по-бързо. Просто казвам, че имаме нужда и от малко „спокойно езеро” в този забързан живот.”

Първоначално рестартирането на сериите на умбълите са били предвидени да бъдат пуснати по канал  5 през 2015, но те все още търсят своя дом.