Вратите се отварят и затварят като по този начин отделят една среда от друга и същевременно осигуряват достъп до новa. Те обаче се делят на два вида, тъй като не могат да изпълняват една и съща функция. Независимо дали става въпрос за търговски или жилищни сгради, всяка сграда се нуждае както от интериорни, така и от входни врати. За тези, които не са направили предварително проучване всички врати могат да изглеждат еднакви. Но те имат разлики и то съществени.

Ето някои основни различия между входните и интериорните врати:

  1. Тип изолация на вратата

Може би най-важната разлика между входната врата и интериорната е вътрешността на вратата. Въз основа на целта, всеки тип врата изисква различни нива на изолация.

Вътрешен интериор: Интериорните врати нямат  нужда от толкова добра изолация и най-често при тях се използва такава тип ‘’пчелна пита’’.Този вид врати не се изправят срещу атмосферните условия, а по-скоро служат като визуални бариери между помещенията.Техните качества рядко включват високи шумови или температурни защитни възможности.

Външен интериор: Външните врати, за разлика от вътрешните, са изложени на различни атмосферни условия. Те имат специална UV защита, която позволява да бъдат излагани на слънце, сняг и дъжд. Поради тази причина е трудно да се превърнат в интериорни врати.

  1. Материал

За да разберете защо входните и интериорните врати функционират по различен начин, трябва да знаете как са направени. Използваните материали при двата вида също се различават.

Вътрешен интериор: Повечето интериорни врати не се славят с много добра изолация, тъй като не са и звукоизолирани. По тази причина те често се правят с един и същ материал.

Външни врати: От друга страна, външните врати почти винаги са изработени от много здрав и устойчив материал. Това ги прави по-скъпи, но много по-трайни. Външните врати са шумо и топло изолиращи. Затова всеки, който обмисля да използва вътрешна врата за външни цели, следва да си изтрие тази идея от главата.

  1. Външен вид

Декоративният дизайн отличава интериорните от входните врати. Външните врати често са декорирани така, че орнаментите по самата врата са само от външната страна. Интериорните врати са изработени и декорирани по всевъзможни начини и има безброй модели, измежду които можете да избирате.

Външни врати: Тъй като материалът за входните врати трябва да отговаря на определени условия, тези врати често са по–груби в сравнение с интериорните. При входните дизайнът обикновено е по–семпъл и не толкова натрапващ се.

Интериорни врати: Вътрешните врати са много по-красиви и предлагат голямо разнообразие, между което можете да избирате. Дори можете да проектирате врата, която имате като идея и тя да Ви бъде изработена по поръчка.

Това са някои от разликите при входните и интериорните врати. Но без значение дали ще купувате единия или другия вид врата, винаги проучете добре материала на вратите и фирмата от която ще пазарувате.

За статията:
Разлика между интериорни и входни врати
Заглавие:
Разлика между интериорни и входни врати
Описание:
Вратите имат разлики и то съществени. Ето някои основни различия между входните и интериорните врати.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: