Начинаещите музиканти трябва да започнат с теорията на музиката преди да посегнат към китарата.

Ако сте тръгнали по пътя на изучаването на изкуството да свирите на китара, вероятно сте ентусиазирани и нямате търпение да докажете уменията си. Като за начало се подгответе да усвоите теоретичните знания, защото без тях трудно ще се ориентирате в необятното море на музикалното творчество.

Няма възраст, която да се препоръчва като подходяща за начало на подобни занимания. Сигурно сте забелязали, че децата ги влече от малки, без да имат претенции, че ще се развиват професионално впоследствие. Дайте воля на желанията им, нека опитат и сами да преценят до кога да продължат. Подкрепяйте ги и ги насочвайте с нужното оборудване, както и с правилните преподаватели за тях.

Акустична и класическа китара

Кухата китара, както в родния език, обобщават и двата вида, се характеризира с това, че не се използва електричество, за да свирите с нея. Между акустична и класическа все пак има съществена разлика, с която е добре да се запознаете.

При класическата китара струните са найлонови, а тя е изработена от дървен материал, способстващ усилването на резонанса.

Акустичната китара от своя страна залага на струни от метал, има по-големи размери и по-тежка основа.

Звукът на класическия модел е нежен, мекушав и спокоен, докато акустичните издават по-мощни, плътни тонове. Ето защо първите по-често влизат в употреба при изпълнения на класическа, народна и инструментална музика, а вторите са предназначени за по-шумни събирания и акомпанименти за певци. Те пасват на по-голям брой жанрове.

Класическите инструменти са прецизни и изискани, те създават рафинирана атмосфера и обикновено мелодиите, които създават, се споделят в тесен кръг от хора. Те се препоръчват при по-сложни техники на свирене, както и когато търсим своя стил в музиката.

Когато дръзнете да опипате почвата на тази непозната до скоро за вас територия, сами ще прецените дали имате необходимост от учител, или ще навлизате в нея в домашна среда.

Артистът – една нова вселена

Когато стартирате с обучението по свирене на китара, вие ще навлезете в нов свят от усещания, и което е по-важното, вие самите ще сте нов човек. Възможно е бързо да се превърнете в център на вниманието и душата на компанията, което не само ще ви спечели приятели, но и ще имате шанс да изразявате пълноценно емоциите си. Ако винаги сте искали да бъдете част от музикалните среди, но гласът ви не е сред отличителните таланти, сега пред вас се отваря една голяма врата и вие сте свободни да дадете воля на креативната си страна.

Ако силно ви влече и искате да се научите да свирите на китара – професионалните предодаватели от Мюзик Арт център са на ваше разположение.

За статията:
Разликите при свирене на акустична и класическа китара
Заглавие:
Разликите при свирене на акустична и класическа китара
Описание:
Ако сте тръгнали по пътя на изучаването на изкуството да свирите на китара, вероятно сте ентусиазирани и нямате търпение да докажете уменията си.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: