Рекламирането чрез обява е форма на реклама, която е типична за вестници, онлайн и други периодични издания, които могат да бъдат продадени или разпространени безплатно. Рекламите във вестници обикновено са кратки, тъй като за тях се плаща на ред, и са широки една колонка.

Рекламните обяви са много по-евтини от големите рекламните карета, използвани от бизнеса и затова обикновено се използват от бизнеси с по-малък рекламен бюджет или от частни лица.

Интернет обявите не използват модела заплащане на ред и поради тази причина са по-дълги. В тях също е възможно да се търси, за разлика от печатните издания и имат по-голям обхват читатели. Craigslist беше един от първите сайтове за онлайн обяви, който се разрастна и стана най-големия източник за обяви, имащ над 14 милиона уникални посетители за месец. За кратко време голям брой сайтове и компании започнаха да предоставят специализирани онлайн пазари за обяви, обслужващи отделни пазарни ниши продукти и услуги като лодки, пиана, домашни любимци, електроника и други.

Какво отличава нашият сайт за безплатни обяви от останалите  сайтове за обяви? На първо място – нашият блог Бизнес табло, където можете да откриете полезни статии на бизнес тематика – малък бизнес, онлайн търговия, онлайн магазин, как да увеличете продажбите и полезни насоки при развитие на бизнеса. Най-новата инициатива на сайта ни за обяви е “В подкрепа на малкия бизнес” – изпратете ни вашата бизнес презентация и ние ще я публикуваме на отделна страница с ваши снимки и връзка към сайта ви. Това е безплатна реклама за вашия бизнес.

Освен това в Сайта за обяви и аукциони BigsaleBG.com можете да публикувате – безплатни обяви в категории имоти, обяви за работа, услуги, дом, електроника, хоби, животни, екскурзии и много други. Сайтът предлага възможност да стартирате и аукцион – продайте на търг ваши колекционерски предмети, военни предмети, стари монети, златни монети, сребърни монети, антиквариат, автомобил и недвижимо имущество.