Когато сме улисани в работа, домашни задължения и ангажименти за романтика сякаш не остава време, особено при двойките, които са от няколко години заедно. Романтиката поддържа една връзка жива, а рецептите за романтика са безброй.

Ако имате деца – подарете си една вечер. Ако нямате ще е далеч по-лесно да се измъкнете от вкъщи. Идея за една вечер в София по-специална от всички останали.

Най-важното е вечерта да бъде изненада – основните й елементи са коктейли в райска градина и луксозна стая в хотел в София, тъй като без стая в хотел романтиката би спаднала в пъти, ако се приберете у дома.

Прибирам се по-рано от работа, вземам душ, няколко пръсвания парфюм и чисти дрехи. Казал съм на половинката ми да не се качва на метрото, защото ще я взема от работа с колата. Наел съм кола под наем – нова и лъскава, за 24 часа. Специално тази кола под наем е от Тани 97 – имат ниски цени и качествени автомобили, но почти всяка фирма за rent a car би свършила работа.

Целта е изненадата и съмнението на половинката, че я очаква нещо специално. Така и става – за момента романтичната вечер се развива по план. Предварително съм запазил стая в хотел в София, направил съм резервация в едно от най-приятните софийски заведения и запазил час за СПА процедура.

Часът е 18:10, а веселието тепърва започва. Казвам на изненаданата ми половинка, че уж колата се е повредила и съм взел тази на заем от приятел. А на въпроса защо съм така изтупан бързо отговарям, че идвам от важна среща с клиенти.

Денят е четвъртък, така че няма причина да не ми повярва. Още повече, че знае, че не съм по изненадите. Паля колата и тръгваме към вкъщи – обаче по пътя се намира малко, но модерно и лъскаво спа салонче.

Тя е изненадана когато паркирам, отварям й вратата и я водя към салона. Почувства се много добре след час там, който аз прекарах скучаейки. Усмивки, радост, „ще видиш ти“, „защо не ми каза“, паля колата, но отново не към дома ни.

Спирам на паркинга на BESO bar|dinner , където в чудесната им градина съм ни запазил голямо градинско сепаре и съм поканил всичките й приятелки в 19:00 ч. Вече е почти 20:00, така че всички са там.

Много коктейли, вечеря, случайно заведението явно имаше някакъв празник, та пуснаха и заря, която не бях предвидил. Не успях да пия алкохол, но това няма значение. Малко след 00:00 ч. решаваме, че на всички ни стига толкова за днес.

Представете си изненадата й когато спирам пред романтичния хотел Арис София, който е по-пътя ни и казвам, че вечерта още не е свършила. Тук няма смисъл да описвам хотела и по-нататъшното развитие на вечерта, но романтиката, а и други неща приключват към 1:30 ч.