Ако имате проблем с покривна конструкция и ви се налага да прибегнете до ремонт на плоски покриви, то тази статия е именно за вас. Преди да започнем, че уточним, че при всички случаи с цел по-бърза, по-качествена, по-трайна и по-сигурна работа препоръчваме да се обърнете към специализирана фирма за ремонт на покриви.

Най-честия проблем при покривните конструкции, който осигурява прехраната на фирмите за ремонти на покриви са течовете. Именно за тях в контекста на ремонт на плоски покриви ще стане дума и тук.

При плоските покриви, технологията, която е използвана за тяхната направа т.е. катран и картон има на места по-слаби елементи и именно там откриваме вероятния теч, който ни притеснява. Тези места са в най-ниските точки или пък на места, където самия картон, използван за създаването на първоначалното решение или при предишен приключен ремонт на покриви се е повредил.

Важно е преди да задвижите процедурата по ремонт на плоски покриви да сте сигурни, че сте подсушили водата, която евентуално се е натрупала в проблемните зони, за да не изтече тя в сградата. Това може да се направи лесно с подръчни абсорбиращи материали, които ще откриете във всеки магазин или дори във вашия дом.

При ремонт на плоски покривни конструкции най-често използваният вариант от хората е чрез помощта на надеждната рулонна хидроизолация на покриви, която се е доказала през годините като високонадежден и траен материал. При ремонта първо обаче се полага битумен грунд след като сме почистили за целта достатъчно добре покрива. Рулонната хидроизолация на покриви се прилага на два пласта с различни технически характеристики, които се полагат един върху друг и се слепват най-често с помощта на газова горелка.

След първоначалното отстраняване на покривните елементи, то премахваме износените и изгнили ламарини. Естествено можем да запазим тези от тях, които са в добро състояние, но се препоръчва те да бъдат повторно третирани със защитно покритие – грунд.

Както споменахме още в увода все пак ви препоръчваме да се обърнете към фирма за ремонт на плоски покриви:

  •     По-бързо;
  •     По-ефективно;
  •     По-трайно;
  •     По-безопасно;
  •     По-добри материали с оглед компетенциите на избраната фирма за ремонт на плоски покриви;
  •     Гаранция за качество от страна на фирмата, извършила за вас ремонт на покриви.