През 90-те години все още е имало много домове с бани с вана, но без душ кабина. Завесите за душа се използват, за да направят ваните многофункционални. Но времената се променят.

Отделен душ параван

Много по-лесно е за къпане или бързо освежаване.

Всеки душ, независимо дали е душ кабина или душ параван, се нуждае от светлина. Светлина, която се различава в някои области от традиционното осветление в дневната или кухнята. Ще видите съветите ни по-долу.

Защитени зони в душовото пространство

Както може би знаете, във Вашата баня има различни зони за сигурност. Позицията на душовото осветление определя необходимият клас на защита IP, за да се предотвратят къси съединения и електрически удар. IP факторът е се определя с две числа, които определят степента на защита на оборудването, като X маркира, че няма защита, а 8 е най-голямата защита. Първото число показва степента на защита от провеждане на частите и проникване на чужди тела в продукта, а второто показва степентта на защита от проникване на вода.

Кратък обзор на оборудването в банята

Под в душ кабината: IPX7 (защита от потапяне);
Стъклатата на душ кабината  до 225 см височина: IPX5 (защита от водни струи);
Светлина в радиус от 60 см от душ: IPX4 (защита от пръски);
В останалата част от банята можете да поставите поне IPX1 осветление.

Забележка: Душ-светлините трябва да работят на много нисък волтаж. Това означава 12V променлив ток или 25V постоянен ток. Препоръчваме Ви да оставите монтажа на специалист.

Цвят на душовете

Душ кабината е мястото, където ще се уедините и отпуснете. Отдихът изисква естествена релаксираща светлина. Затова не избирайте светлини с висока цветна температура (хладна бяла светлина) и се насочете към такива с ниска температура на цвета (топъл бял цвят).

Всеки, който иска нещо различно към своето осветление за душ параван, може да инсталира димер. Това прави банята Ви още по уютна. Също така можете да превърнете душ кабината си в истински оазис с комбинация от различни цветове.

За статията:
Съвети за поставяне на светлини в баня с душ кабина
Заглавие:
Съвети за поставяне на светлини в баня с душ кабина
Описание:
През 90-те години все още е имало много домове с бани с вана, но без душ кабина. Завесите за душа се използват, за да направят ваните многофункционални.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: