Хората, които изпипват детайлите и искат всичко да бъде перфектно и съчетано по най-добрия начин, обръщат внимание и на най-малките елементи, които доста от нас пренебрегват. Дали ще бъда за дома, работата или външния си вид, наблюдателните личности се превръщат в перфекционисти и усещат, когато нещо липсва.

Тези хора умеят да подбират и притежават домове, в които без значение дали цари семейна идилия или сладък хаос, има всичко, което трябва да притежава едно жилище – от най-масивната мебел до най-малкия аксесоар. И тук, не говорим за богато обзаведени такива, а за домове на средностатистическите българи, които просто… имат вкус.

От обикновени алуминиеви щори, до перголи и сенници можете да откриете на тази страница: http://www.kamax.bg/s/Products

В един съвременен дом задължителен елемент са щорите. Благодарение на иновативните решения на дизайнерите в днешно време, съществуват какви ли не модели щори, подходящи за всеки интериор, от най-обикновения до най-странния. Освен, че предпазват от пряката слънчева светлина, те придават различен облик на самата стая. Контролирайки температурата в помещението, те спомагат за запазването на топлината през зимата и държат жегата далеч от вас през лятото. Макар на пръв поглед да са толкова незначителен елемент от интериора, те определят до голяма степен визията на стаята и цялото жилище.

Според първоначалната идея, предназначението на различните модели щори е било да защитават от климатичните промени и да предпазват от любопитните съседски погледи. След усъвършенстването им, обаче, са се превърнали в истинско многофункционално средство, което всеки втори се сдобива, обзавеждайки своя дом.

Освен, че сами по себе си са достатъчно красиви, за да служат и като аксесоар на помещението, те биха могли да прикрият определени дефекти, ако се поставят на правилото място – прекален наклон на тавана, например, или да създадат визуален ефект за големина на стаята. Това е възможно, благодарение на многобройните вариации от цветове, форми, модели корнизи и технологии на пазара.

Едни от най-използваните материи за изработката на щорите са шантунг, кадифе и жакард. Освен това, се предлагат и двулицеви модели с метални гривни за прихващане и декоративни въжета. Разбира се, другите модели щори също се усъвършенстват непрекъснато, при които се ползват главно материи, които притежават устойчиви свойства срещу климатичните промени. Важно за онези, които държат на регулирането на светлината в помещението, е да знаят, че това се получава при моделите с по-прозрачни или плътни материи.

При изработката на щори, се подбират материали със специални топло и шумоизолиращи свойства. Напоследък са изключително популярни и тези, които защитават мебелите от ултравиолетовите лъчи. Създават се модели в абсолютно всякакви десени и нюанси – такива, които да бъдат в хармония или контраст на останалата мебелировка в помещението.

Сред най-предпочитаните са дървените щори, както и тези от алуминий, които придават красив и много стилен външен вид на дома. Първите, например, могат да превърнах кухнята в в толкова елегантно място, че последното нещо, което бихте си помислите, че се случва вътре, е готвенето. За трапезария и хол – по-големите стаи, се препоръчват щори тип пано. Дървото може да постави навсякъде, защото то прави помещенията стилни, но едновременно с това и изключително уютни. Истинска домашна атмосфера, в която може спокойно да се отпуснете след дългия работен ден, наслаждавайки се на красивия си дом и любимия човек.