Обикновено скачането с парашут се асоциира със спортен парашутизъм или скачане с парашут с екстремна цел. В миналото обаче парашутът се е използвал основно с военна цел, но желанието на хората да летят и да се приземяват свободно започва доста отдавна.

Доказателство за това е митът за Икар. Баща му Дедал изработил за себе си и за сина си криле, с които да полетят. Създал ги от пера и ги залепил с восък. Бащата предупреждавал сина си да не лети в близост до Слънцето, но Икар се устремил не го послушал и за съжаление полетът му завършил трагично.

Години след този опит се създава парашута. Днес той е незаменима част от авиацията, както цивилната, така и военната. Други пък го използват като средство за повишаване на адреналина и създаване на незабравими емоции и спомени.

С популяризирането на парашутите все повече се разпространява спортния парашутизъм. Под това понятие можем да разбираме скачане с парашут и свободно падане до момента, в който парашута не се отвори. Доста често скоковете са между 3500 и 4500 метра. Това води до екстремни незабравими скокове.

Скоростта е доста висока, като винаги преди приземяване парашутистът намалява умишлено скоростта. Задължително е скачащият предварително да изслуша инструктаж на специалист по парашутизъм. Целта е безопасно приземяване и незабравим спомен.

Добре е именно при него да се определи силата на вятъра и от там – или само да се направят няколко крачки на земята или само да се стъпи. Отговорността е и у скачащия, поради това в повечето страни се разрешава само на пълнолетни лица.

Задължително е практикуващите този спорт да са запознати с основните правила на скачането с парашут. Те са длъжни при скока да носят два парашута. Единият е запасен, в случай, че първият не се отвори.

Екстремността на този спорт предполага и голяма отговорност, но все пак адреналинът е доста висок и си заслужава усещането. Скокът с парашут от SkyVision ще ви остане незабравим и вдъхновяващ спомен!

За статията:
Скок с парашут от SkyVision
Заглавие:
Скок с парашут от SkyVision
Описание:
Скокът с парашут от SkyVision ще ви остане незабравим и вдъхновяващ спомен! Обикновено скачането с парашут се асоциира със спортен парашутизъм или скачане с парашут с екстремна цел.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: