„Ще чуя и ще забравя. Ще видя и ще запомня. Ще го направя и ще разбера“ – Конфуций

Принципите на великия учен, мислител и философ важат с пълна сила, както в живота, така и в ежедневието. С наближаване на новия сезон, когато всичко се събужда за нов живот е време и вие да направите рестарт. Било то с екскурзия до далечна дестинация или някои техники, приложени в домашни условия.

Предлагаме ви топ съвети за повече пролетно настроение:

Започнете редовно да посещавате басейн. Освен, че водата ще се погрижи за кожата, ще стегне тялото и ще дари повече настроение. Всяка усмивка прави жената още по-неотразима.

За да върнете сиянието и жизнеността на косата, подстрижете цъфналите краища, поглезете косата си с маски и забравете за сухата и слаба коса.

Със сметана или извара и морков може да направите чудесна маска за подхранване на суха кожа. За целта настържете моркова и добавете по лъжица сметана или извара. Разнесете по лицето.

Не забравяйте да се погрижите за краката. Направете вани, маски и антицелулитни терапии, оформете педикюра. Доставете си радост, дори в домашни условия и сами ще усетите разликата.

За ръцете може да се погрижите с топла маслена баня. Кожата на ръцете и ноктите се нуждае от омекотяващи и подхранващи компреси. Процедурата с горещ восък е чудесен начин да върнете бебешката мекота и нежност на ръцете си.

За повече настроение не забравяйте да приемате поне един плод дневно. Портокал или мандарина могат да покачат градуса на настроение само с оранжевият си вид.

Консумацията на фибри спомага работата на белите дробове. Фибрите доставят по-дълготрайна ситост, спомагат храносмилателната дейност и са полезни при проблеми с холестерол, сърдечна дейност, диабет.

Според научни изследвания става известно, че фибрите правят белите ни дробове по-здрави. Американските учени взели под влияние лошите фактори от съвремието – тютюнопушене, стрес, замърсена околна среда, наднормено тегло. В експериментите, които направили се оказало, че доброволците, които се хранят с храни богати на повече фибри се радват и на по-здрави бели дробове.

Букет червени цветя на бюрото е идеален начин да започвате и да завършвате работния ден. При това ухаят невероятно.

Изследване направено неотдавна от американски учени показва, че червеният цвят предпазва от ослепяване и други увреждания на зрението. Затова е добре пред компютъра да има един красив букет червени рози, например.

Не забравяйте всяка сутрин да започвате деня позитивно още пред огледалото. Наум изричайте реплики от типа на: „Колко добре изглеждам. Имам стилна прическа и изискан грим“.

Следвайки тези лесни тактики и великата мисъл на Конфуций и Вие може да стартирате проект „пролетна младост“. Направете го и сами ще разберете, за какво говорим.

Успех на всички!