Да кажем, че имате интерес да си купите нов телевизор, но нямате достатъчно пари, за да вложите в озвучителна система, която да изведе звука на още по-добро ниво. Когато сте музикални фенове, това е още по-важно, защото може да искате да слушате музика с подходящото качество. Затова логично идва въпросът, мога ли да се надявам на добро качество на музиката, която ще слушам от вградените говорители в телевизионния приемник.

Всъщност нещата на пръв поглед могат да изглеждат прости, но в дълбочина нещата изобщо не стоят така. Големите производители на най-съвременните телевизори достигат дотам, че самите приемници стават все по-тънки, това съвсем естествено се отразява на качеството на звука.

Истината поне според някои аудиофили (тоест хора, което обичат качествения звук) проблемът се задълбочава и заради самите потребители. Много малко от тях се интересуват от звука, когато си купуват телевизор. Те се задоволяват с това, че щом има глас и всичко е наред, нищо повече не е нужно. Година след година обаче, това влошава качеството на звука, който излиза от телевизора.

В този смисъл, освен ако не направите доброто старо предварително проучване, много е вероятно да си купите нов телевизор, който не може да претендира за първокачествен звук. Целта на вашето лично проучване е да съобразите покупката с вашите желания за звук. Никъде не е казано, че всички телевизори имат посредствен звук, напротив има достатъчно начини чрез интернет да разберете за нови модели телевизори, които звучат добре и не ви се налага да поклащате негативно глава когато слушате музикален канал или сте пуснали някакво музикално съдържание.

Всъщност идеята ни в началото на текста бе да обърнем внимание доколко е съвместимо слушането на музика от вградените телевизионни говорители. Както казахме нещата не са толкова прости. Няма как ако сте меломан и имате детайлни познания за музиката, звука и търсите качество да се задоволите само със заводските настройки на телевизора. В този смисъл, за хората, които обичат да слушат музика качествено и от телевизора си,  следващата решителна стъпка е да се снабдят с аудиосистема, която ще изведе търсения звук на висотата, която заслужава.

Източник: VLADIVEST

За статията:
Телевизия и добрата озвучителна система
Заглавие:
Телевизия и добрата озвучителна система
Описание:
Имате интерес да си купите нов телевизор, но нямате достатъчно пари, за да вложите в озвучителна система, която да изведе звука на още по-добро ниво.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: