Замисляли ли сте се къде отдавна не сте били? Обичате да обикаляте страната, но понякога многото попиване на информация не е това, което търсите – всякакви забележителности, природни и културни местности, паметници с регионално, историческо, археологическо и национално значение. Да не пропуснем и факта, че ако сте един от почитателите на 100-те Национални туристически обекта, то със сигурност има множество места в книжката ви, които още не сте попълнили с печати. Предлагаме ви да организирате една незабравима екскурзия до София.

И сега повечето ще възкликнат, че кой не е стъпвал в столицата и какво толкова може да се види там, което да е по-различно от представата, която сме градили с години!? Забързаният, шумен, прашен, двумилиарден град има с какво да ви изненада, повярвайте.

В столицата има най-голям брой туристически обекта, които малки и големи могат да посетят.

И ако вече сме събудили интереса на повечето, то сега е момента да проучите как стоят въпросите, свързани с настаняване и нощувки в хотел в София.

Грехота е да сте българин, а да не отидете поне един път в София, че дори работата да ви отвежда там, и да не съчетаете полезни с приятни емоции.

Като главен административен, университетски, културен, индустриален и транспортен център на България, София може да изненада не само чужденците, но и българите. Тя е целогодишно посещавана дестинация, център е на многобройни културни мероприятия, музикални събития и всевъзможни изяви събирани от и за цял цвят.

Днес столицата ни се слави с изключително богата сбирка от съветски паметници и музеи. В нея могат да се видят паметник на Съветската армия, орлов мост, който е и сред най-важните архитектурни ценности. Прекосяването му над река Перловска в центъра на София го прави още по-красива гледка с четирите статуи на орли „кацнали“ на него. Споменаваме именно него, защото всеки стъпил в столицата по една или друга причина, няма как да не е минавал от там, той е и едно от най-натоварените кръстовища.

Не по-малко интерес буди Археологическият музей, предлагащ сбирка от старовековни, етнографски и нумизматични експонати. Интересното за него е, че се помещава в сградата на бивша джамия.

В София за всеки се предлага по нещо интересен и атрактивно. Така например за привържениците на спорт, Национален стадион „Васил Левски”, който е и най-големият в страната със своите 45000 места и 14 зали, и на който се провеждат различни национални срещи от футбол, аеробика, фитнес, художествена гимнастика и други. Самият той съществува от 59 година и през цялото време е реставриран 2 пъти.

Списъка с места и забележителности би бил много дълъг, ако трябва да се спрем на всяка една от тях по отделно. Истина е, че за всеки и всяка възраст тук могат да се намерят едни от най-впечатляващите неща. Най-важно, разбира се е безопасността по време на път.

Градини, паркове, сгради, постройки от различни епохи и народи, всичко това ще създаде богатата програма и положителен заря за всеки решил да отседне в столицата за една екскурзия.

Хотел в София може да се наеме на различни цени и предлагащ различни удобства. Разположенията са също така многообразни и се избират според джоба и нуждите на всеки.