Ако ще монтирате сами вратите у дома, ще имате нужда и от някои важни правила, които трябва да спазвате, за да се получи монтажът качествен и стабилен.

Като цяло не ви препоръчваме да започвате сами монтажа, защото има голяма вероятност да нанесете сериозни вреди на самата врата, че и на стената дори. Ако това ще бъде вашият първи опит, добре е да присъства компетентно лице на монтажа, за да може да ви наставлява в работата. В този процес на работа винаги има изненади, особено когато има демонтаж на стара каса, никога не се знае какво се крие зад нея, дори и най-опитния монтажист не винаги има решение.

Доста често се случва на повечето врати в Добрич да не пасва на отвора, за който е предвидена, поради грешно вземане на размерите например. Затова е добре да се вземат от специалист в тази област, от който можем да се възползваме и да си откраднем много ценни съвети за избор на врата.

Трябва да се сдобиете с инструментите, които ще са ви необходим за да монтирате вратата. Преди да започнете ще ви посъветваме да не бързате да я разопаковате, защото може неволно да се нарани повърхността й. Съхранявайте вратата на умерена температура и влажност, оставете я в хоризонтално положение, а касите да бъдат изправени. Дръжки, панти и другите метални елементи също съхранявайте в опаковката им, за да не се повредят. Има случаи, в които се налага да изчакате материалът да се климатизира, ако външната температура е съвсем различна от тази в помещението. Постарайте се там, където съхранявате вратата, да не се получават резки температурни промени, за да не се получат деформации.

Желателно е монтажът да се извърши след основния ремонт в жилището. Когато приключите с всички мокри строителни дейности, тогава вече можете да поставите и вратите.

И не забравяйте – преди да разопаковате вратата, почистете добре помещението, за да избегнете нараняване на покритието ѝ!

За статията:
Важни правила за монтаж на врати
Заглавие:
Важни правила за монтаж на врати
Описание:
Ако ще монтирате сами вратите у дома, ще имате нужда и от някои важни правила, които трябва да спазвате, за да се получи монтажът качествен и стабилен.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: