Невинаги  можем  да  поставим  входна врата  на даден отвор без да има допълнителни  корекции. Това си има своето логично обяснение. Доста от жилищата са старо панелно  строителство и макар да са  проектирани  по стандарт, на места размерите на отворите идват  по-малки или по-големи. Другата причина е, че не всички зидове са прави, което също се явява вид пречка.

В днешно време много хора предприемат частично освежаване  или пълен ремонт на дома. Възможно е при ремонт някои от отворите да бъдат разширени или стеснени, да бъдат направени по-високи или по-ниски, стените да бъдат удебелени и т.н. Всичко това трябва да се предвидим преди да  бъдат избрани вратите. Събирането на информация за необходимите  параметри, по които да  подготвим  отвора за монтаж на вратите са важен компонент в цялото начинание. Добре  е  професионалист да посети обекта за предварителен оглед преди да се приключи с ремонта. Така, ако  има нещо да се коригира, да се случи преди всичко да бъде направено. Той ще опише точни размери, посока на отваряне и препоръки.  Следва същинската част – изборът на модел врата. Спрямо взетите размери, ще можем да си изберем подходяща врата, без излишно лутане и губене на време в търсене.

Размери на каси за входни врати

Всички видове входни врати са с включена в цената си каса. Някои от тях са с фиксирана, а  при други може допълнително да се оширява и да се монтира на по-широки зидове, така че вратата да има напълно завършен вид.

Регулируемите каси разполагат с няколко стандартни размера:  до 21 см., до 34см., 44см или до 50см.  Другият тип модели каси се наричат „щок”. Те са фиксирани и размерът варира спрямо модела входна врата, като най-често се срещат тези, чиито каси са до 13см.  Предлагат се заедно с перваз, който е едностранен. При  щоковият монтаж се налагат  довършителни дейности – обръщане или доизмазване на останалата част от зида, ако той не е обхванат от касата. Моделите входни врати, които са с такива каси са перфектни за входове тип „тунел”, на които  врати с регулируеми каси  не могат да се сложат, понеже няма място за поставяне на первазите от едната страна.

За статията:
Видове каси за входни врати
Заглавие:
Видове каси за входни врати
Описание:
Невинаги можем да поставим входна врата на даден отвор без да има допълнителни корекции. Но това си има своето логично обяснение...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: