А вие отворихте ли вече вашата вълшебна врата?

Четейки приказки като деца, всеки си е задавал въпроса: А на къде води сега тази вълшебна врата?

Всеки остава дете в душата си, независимо колко е възрастен сега. Нека помечтаем и пак станем деца с приказните врати от “Алиса в страната на чудесата”, водещи ни към вълшебен и непознат свят и вкусната врата от захар на “Хензел и Гретел” на тяхната къща от лакомства.

Какви са вашите мечтани входни врати?

Нека за момент, макар и за малко, да забравим какво е практическото предназначение на вратите днес за нас и да се впуснем в приключения, нови и непознати светове, които ни отварят вълшебните и загадъчни  врати от приказките.

Вратите са тези, които ни отварят крилата си към нещо ново, непознато и тайнствено. Когато е затворено, нямаме търпение да се отвори и да видим някого, който може би е важен за нас, нещо, което е ново, любопитно и неразгадано.

Отваряйки една врата, Вие отваряте нов свят пред себе си, а когато тя е от приказките… какво ли още можете да очаквате? Но, както е казано в много приказки, за всяка врата има специален ключ, който да я отключи. Често, много герои търсят нещо материално, но забравят, че правилният ключ се намира в сърцето и в красотата на тяхната душа. Всички ние знаем сентенцията “Блага дума железни врати отваря”! А може би само думите на Али Баба от “Приказки от 1001 нощ” – “СЕЗАМ ОТВОРИ СЕ”, ще бъдат достатъчни…

Оттук следва и следния въпрос – дали това е вашата врата, дали ако я отворите няма да сгрешите и зад нея да ви очаква нещо неприятно? Понякога това, което ни очаква от другата страна не е много хубаво, но като приказните ни герои, трябва да поемем риска и да продължим, защото след всяко зло идва и нещо добро. Животът е един огромен кръговрат и лабиринт от неотворени врати, затова продължи или просто подмини!

Като почти всяко нещо на този свят и вратата има своите две страни, своите две “лица”. Понякога те ти готвят нещо добро, но има моменти когато просто трябва да подминеш и да не отваряш, защото може би те очаква нещо лошо. Но пък всеки знае, че когато има мистерия в дадено нещо, то е още по интересно и интригуващо.

Мистерия – може би това са вратите. Поредица от загадки, въпроси и дилеми. Вълшебство в галактически размери.

Впускайки се в сладки приказки за вълшебни и чудати врати, можем да си дадем сметка, че вратите съществуват както в приказките, така и в реалният живот. Те са като нещо, без което реално ние не можем.

Намерете своите врати от приказките, които съществуват и днес. Отворете я широко, като дете очакващо да влезе феята, която сбъдва мечти и блянове,и вдъхнете с чистота на детската душа, това което ви очаква  от другата страна.

А ДАЛИ НЕ Е ТОВА ВАШАТА ВЪЛШЕБНА ВРАТА?