Окачването на автомобила ви е системата от части, която свързва рамата с колелата, като по този начин се изолира от пътя, а това позволява свързано движение. В допълнение към поддръжката на цялото тегло на вашето превозно средство, системите за окачване оказват влияние върху позицията, управлението и качеството на возене.

При автомобили с фабрично спирачно окачване, част от тази система представлява стоманена намотка, която преминава през амортисьора. При системата за пневматично окачване, намотката се превръща в затворена гъвкава гумена мембрана, известна като въздушна възглавница. Тези въздушни пружини могат след това да се надуват и дефлират с натискането на един бутон, което позволява незабавна настройка за намиране на качествата, споменати по-горе.

Предимства и избор на въздушно окачване?

Когато става въпрос за постигане на перфектна позиция за вашето превозно средство, имате три възможности: охлабващи пружини, намотки или въздушно окачване. Години наред намотките бяха предпочитаното решение заради регулируемото им затихване и в някои случаи височината на каране. Днес въздушното окачване осигурява същите предимства като намотките, но е несравнимо с гъвкавостта и регулируемостта.

Въздушното окачване е единственият вариант на окачване, който ви позволява лесно да регулирате височината на возилото само с едно натискане на бутона. Когато вашата кола е оборудвана с въздушно окачване, можете да …

  • Премахнете агресивна позиция на амортисьора, която е по-слаба от всяка една намотка.
  • Да го повдигнете, за да преодолеете пътните препятствия като остри ъгли или изкуствени неравности.
  • Да подобрите качеството на пътуването, добавяйки комфорт, като използвате настройките на амортисьорите и налягането на въздуха.

Можете спокойно да сте сигурни, че съвременното въздушно окачване е най-добрият избор за вашето превозно средство. Производителите на такъв модел окачване осигуряват поддръжка и ремонт с необходимото качество и бързина.

Въздушното окачване е предпочитано при производството и тунинга на автомобили по целия свят. От стриктното тестване в техните опитни лаборатории до валидирането на висококалибрени характеристики за камиони, производителите на този вид окачване гарантират, че можете да разчитате на тях, за да накарате Вашето превозно средство да изглежда и се държи точно така, както го искате.

Ефективността на въздушния повдигач го прави лесен за използване: с предни комплекти, задни комплекти, сензори за височина (където има такива) и водещ в отрасъла въздушен мениджмънт, получавате всичко необходимо за основна инсталация. Ако искате да персонализирате инсталацията си като добавите втори компресор или да изберете различен размер въздушен резервоар, то на пазара се предлагат много опции.

Достатъчно е да намерите оторизиран сервиз, който да се заеме с поставянето или ремонта на вашето превозно средство. Не се доверявайте на случайни, самозвани майстори, които по-скоро ще навредят на автомобила ви, отколкото да го усъвършенстват.

За статията:
Защо да изберете въздушно окачване?
Заглавие:
Защо да изберете въздушно окачване?
Описание:
Окачването на автомобила ви е системата от части, която свързва рамата с колелата, като по този начин се изолира от пътя, а това позволява свързано движение.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: