Продуктите на Acai Berry така нашумяха през изминалите години, че популярността им стана огромна в цял свят, а ползите за здравето на хората решили да отслабват неимоверно много.

Acai Berry – ползи за здравето

Acai Berry е предмет на няколко големи здравни претенции, ако го потърсите в интернет, с претенции за анти стареене и загуба на телесна маса, ще останете изключително доволни. Твърденията за ползите на Acai Berry са потвърдени от европейският хранителен регулатора EFSA.

Какво е Acai Бери продуктите

Бери Acai е плод с размери от порядъка на 2.5 см в червеникав цвят на плодове. Той идва от палма Acai, известна в страната си като Euterpe oleracea и чиято родина е роден Южна и Централна Америка. Тя е роднина на боровинка, червена боровинка и други тъмни лилави плодове. Неслучайно и този продукт е така масово разпространен по тези части на света.

Acai съдържа вещества, наречени флавоноиди и антоцианини.

Така антоцианин идва от гръцките названия, които в превод значат “растение” и “сините”. Съставът от антоцианините , присъства в много лилави, червени и тъмни плодове и цветя. Храните, богати на антоцианини са боровинки, червено грозде, червеното вино и Acai, всички те са силно оцветени, вариращи от тъмно лилаво до черно.

Изследване на АБЦ Acai Berry се насочва към антиоксидантно действие. При лабораторните изследвания, антиоксиданти, доказват качествата си на продукт, които предпазват клетките от увреждане, което може да доведе до ракови образувания. Въпреки това, все още не е ясно дали антиоксиданти имат полза за здравето на хората.

Доказани ползи за здравето на Acai Berry плодовете

Някои проучвания показват, че плодове са с изключително висок антиоксидантен капацитет с още по съдържание на антиоксиданти от пулпата на червена боровинка, къпина, ягода, малина. Изследванията са в ход на още нови открития и доказателства, въпреки, че има още много какво да се научи. Хората ядат Acai плодове, насочени към различни заболявания.

Acai Berry плодове стимулират загуба на тегло

Учените достигнали повече за функционалната способност на храни, като Акай Бери. Въпреки че Acai се рекламира в някои продукти за отслабване, този ефект е недоказани и няколко научни изследвания са тествали в полза на Acai за насърчаване на загуба на тегло.

Към днешна дата много изследвания подкрепят подлагането на диета, богата на антиоксиданти. Няма съмнение, че плодове могат да послужат като част от всяка здравословна диета за насърчаване загубата на тегло. Въпреки това все още се търсят някои по-специални негови характеристики, а като начало всеки се насочва към способността на Acai Berry да се отърве от излишните килограми.