5 лесни стъпки за подсилване на организма

Имунната система е отражение на начина ти на живот.

Не можеш да имаш добра имунна система, без физическото и психическото ти здраве да е наред. Не се оправя като глътнеш няколко хапчета и готово. Затова ако се страхуваш от вируси и т.н., по-добре не бързай да тичаш към аптеката, а си преразгледай лайфстайла.

Ето как да си подсилиш имунната система (и подобриш живота) в 5 стъпки…

Стъпка 1: Контролирай стреса

Забележи, че казвам контрол, не елиминация.

Стрес (и неприятности) винаги ще имаш. Просто трябва да го приемеш.

Стреса унищожава имунната система и като цяло организма. Знам, че е лесно да се каже, но трябва да се нервиш по-малко. Трябва да приемеш, че в живота не всичко се случва както искаш и винаги ще има проблеми и драми.

Веднъж като го осъзнаеш, ще ти стане по-леко.

Стъпка 2: Спорт – ключ към здравето

Препоръчвам ти да ходиш на фитнес поне 2-3 пъти седмично.

Може да тичаш, да играеш някакъв спорт, танци или нещо подобно. Важното е да се потиш 2-3 пъти седмично. Как точно си е твой избор.

Не се оправдавай, че нямаш време или пари. Щом имаш време да четеш статии (като тази) в Интернет, да гледаш клипчета в YouTube и т.н. значи има време и за фитнес. Толкова по въпроса.

Тренировките подсилват огранизма (+ имунната система). Мускулите са тонизирани и изглеждаш „във форма“. Елиминираш стреса. Настроението се вдига. След физическа активност, тялото отделя ендорфини и ще се чувстваш весел и здрав човек.

Стъпка 3: Хранене – наблегни на храна богата на протеини и здравословни мазнини

Протеина и мазнините са критични за здрава имунна система.

Изграждат кръвните телца, кръвната плазма и дават най-чистата и лесноразградима енергия за организма. Протеина подсилва мускулите, така че ще изглеждаш във форма ако му увеличиш приема.

Също така, смени източника на въглехидрати. Вместо хляб, бързи закуски, макарони, спагети и т.н. яж плод и зеленчук – ябълки, портокали, чушки, салати, броколи, лук, праз и т.н.

Пръщят от витамини, минерали и помагат за редовен стомах.

Ето над какво да наблегнеш…

Висококачествено месо

Риба, пилешко, телешко, дроб (изключително богат на желязо и протеини, ключови за мощна имунна система). Яж чисти и цели меса.

Кренвирши, салами и т.н. избягвай, никой не знае какво има в тях. Кайма? Само ако е смляна пред теб.

Млечни продукти

Сирене, кашкавал, извара и прясно мляко са най-добрите ти приятели от млечните продукти. Засищат. Богати на протеин и супер полезни витамини.

Яйца

Яйцата са толкова полезни, че ги слагам в отделна категория. Богати на протеин, полезни мазнини и имат почти всички нужни витамини и минерали. От яйцето започват живот, има всичко необходимо за да го създаде.

Мита за холестерола е отдавна разбит, така че може да си ги похапваш без да се притесняваш от запушени артерии. Запушват се от излишни мазнини, които се трупат от прекомерно ядене.

Ядки

Похапвай фастъци, бадеми, орехи и други ядки за здрава имунна система. Съдържат протеин и много полезни виматини, като – витамин D, B, A, както и селен и магнезий.

Плодове и зеленчуци

Домати, краставици, лук, зелена салата, зеле, репички, праз и т.н.

Яж богати на витамин C храни (плодове и зеленчуци) – лимони, портокали, чили (люти чушки), шипки, спанак, киви, броколи и др.

Стъпка 4: Елиминация на лоши навици – недоспиване, пушене, прекомерен алкохол, наркотици и т.н.

Това са най-бързите начини да си съсипеш живота, какво остава за имунната система. Премахни от живота тези гадости по възможно най-бързия и начин и ще забележиш как:

  • Имаш повече енергия;
  • Желание за живот;
  • Здраве;
  • Амбиция;

Всичко необходимо за да се чувстваш идеално.

Стъпка 5: Суплементи – набави си липсващи витамини, минерали и вещества

Суплементите са чак на последно място.

Ако спазваш горните препоръки, може и да не се наложи да ги взимаш изобщо. Суплементите запълват дупки, не лекуват болести.

Например ако не приемаш достатъчно витамини от групата B (най-често веганите го имат този проблем), тогава е добре да го вземеш под формата на суплемент. Ако не приемаш витамин C  с храната, суплемент е добро решение.

Ето суплементи за поддръжка нормалната функция на имунната система (и огранизма):

  • Мултивитамини (съдържат доста витамини в едно хапче);
  • Селен (Selenium);
  • Цинк (Zinc);
  • Екстракт от маслинови листа ( Olive Leaf Extract );
  • Витамин C (Vitamin C);
  • Витамини от група B – B7, B12 и т.н. (B group vitamins);

Има и доста други, но тези вършат перфектна работа.

Спазвай стъпките и ще имаш не само желязно здраве, но и качествен живот

Как се живее добре без здраве?

Без него, винаги нещо те спъва – болки, липса на енергия, вялост и т.н. Спазвай съветите ми и до 20-30 дни ще усетиш разлика в това как се чувстваш и как действаш.

Успех.

За статията:
Как да подсилиш имунната си система за зимния сезон
Заглавие:
Как да подсилиш имунната си система за зимния сезон
Описание:
Имунната система е отражение на начина ти на живот. 5 лесни стъпки за подсилване на организма. Ето как да си подсилиш имунната система и подобриш живота...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: