Тази статия е продължение на – Как да снимам деца: Съвети за перфектна фотосесия

Предствяме още 7-8 варианта и добри техники, като ще започнем от номер 3

3. Не използвайте светкавица

Постоянните ярки светкавици могат да раздразнят детето и малкият модел ще развали настроението. Снимайте на естествена светлина до прозорец или на открито.

Прочетете статията и сватбен фотограф в София!

Планирайте фотосесия, когато има възможно най-много естествена светлина.

4. Снимане в движение

Почти винаги е изключително трудно децата да стоят на едно място. Но за фотограф дори е добре. В края на краищата колко смешни снимки могат да бъдат направени, докато детето тича, скача и изследва света.

Когато снимате, опитайте се да уловите по-голямата част от пространството, за да не изрежете случайно част от детето в рамката.

5. Светлина при снимане у дома

Използвайте светлина от прозорците. Разбира се, при облачно време това ще бъде по-трудно. И все пак меката естествена светлина е по-добра от това да смущавате детето с ярка светкавица.

Между другото, когато снимате с прозоречна светлина, най-добре е да изключите всички други източници на светлина. Това ще ви даде по-интересен модел на светлина и ще избегнете грешки в баланса на бялото

6. На улицата

Най-добре е да застреляте дете сутрин или вечер, когато е най-добрата светлина, която фотографите наричат ​​”златният час”. А на улицата можете да уловите много по-естествени кадри, докато играете дете.

И да, тук едва ли ви трябва статив. Обикновено децата не обичат да са много на едно място.

7. Как да предпазим оборудването от деца

Ако малките ръце вече посегат към камерата ви, трябва да обясните на бебето, че не трябва да докосвате камерата. И помолете родителите да се уверят, че детето неволно не започне да играе с частите на оборудването и да ги счупи.

Още по-добре, просто насочете вниманието на детето си към нещо по-интересно – като ярка играчка.

Но, в същото време, когато едно дете е капризно и не иска да бъде заснето, обикновено му давам камерата в ръка и предлагам да снима родителите (разбира се, поддържам камерата). И го показвам и на снимки от камерата.

Дори и най-малките деца, които могат да държат камера, се включват в тази игра и стават по-послушни. Въпреки че си противореча, съветвайки ви да не давате техниката, след това да давате, всичко зависи от вашата внимателност и настроението на детето.

Как да се подготвим за заснемане с деца

8. Запознаване

Малките модели изискват не по-малко внимание от възрастните. Дори бих казал, че те се нуждаят от много повече внимание. И затова към тях трябва да се отнасяме много по-сериозно и обмислено.

В крайна сметка от настроението на детето зависи как ще протече фотосесията. Следователно, не бива да се пренебрегва такъв важен етап в подготовката за него като запознаване.

При първата среща можете не само да обсъдите с родителите какъв вид кадри искат след заснемането, но и да опознаете детето. И тогава вероятността малкият модел да се уплаши от фотографа и да бъде капризен е много по-малка.

Вижте статията и за професионален сватбен фотограф!

Между другото, добър начин да го подкупите. Помолете родителите си да си купят евтина играчка, която те дискретно ще ви дадат и вие вече ще я представите на детето си.

Или, ако сте родител и фотограф в един човек, то точно в момента, в който осъзнаете, че детето е престанало да ви обръща внимание, го заинтересувайте с подарък.

За статията:
Как да снимам деца: Съвети за перфектна фотосесия 2-ра част
Заглавие:
Как да снимам деца: Съвети за перфектна фотосесия 2-ра част
Описание:
Тази статия е продължение на - Как да снимам деца: Съвети за перфектна фотосесия. Предствяме още 7-8 варианта и добри техники, като ще започнем от номер 3...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: