За доброто здраве е важно да се храним правилно, да подбираме внимателно продуктите, които консумираме и да знаем тяхното влияние върху организма. Благодарение на информацията в портал за здраве Фрамар, всеки може да научи кои са най-добрите хранителни продукти, които ни позволяват да поддържаме добър физически тонус и нормално кръвно налягане:

Кайсии – освен, че са много вкусни кайсиите спомагат за отваряне на кръвоносните съдове, което позволява на кръвта да се движи нормално през тях, без да им оказва силен натиск. Тези плодове съдържат бета – каротин, който намалява LDL холестерола, водещ до образуването на плака по стените на артериите.

Ягоди – те са богати на магнезий и калий, минералите са важни за нормалното кръвно налягане. Съдържат още фибри, антиоксиданти и фолиева киселина. Ягодите са богати и на витамини от група В, укрепващи сърдечния мускул, което гарантира по-добро здраве.

Спанак – Високото му съдържание на магнезий и калий го прави изключително полезен за човешкото здраве. Консумацията на 200 грама спанак осигурява 75 грама магнезий. Този зелен листен зеленчук няма мазнини и холестерол в състава си, което намалява значително риска от развитието на хипертония.

Авокадо – Плод много богат на калий. Според здравните специалисти от Фрамар, консумацията на половин авокадо на ден значително намалява риска от високо кръвно налягане.

Банани – изследванията показват, че консумацията на един банан дневно намалява риска от хипертенсия и предпазва от атеросклероза. Този тропически плод също като авокадото е зареден с калий, който спомага спомага за нормалното функциониране на сърцето, артериалното налягане и нервната система, което е гаранция за добро здраве.