Стоматологична клиника „МЗ Дент“ е разположена в градовете София и Благоевград. В нея ще бъде осъществена индивидуална безплатна консултация, диагностика и лечебен план, както и съвети как да поддържате за промоция на здрави зъби.

Видът на храната обособява спецификата на биофилма в устната кухина. Техниката на миене на зъбите, пастата и четката са различни при здрави и болни от парадонтит хора. И при двете групи хора е добре зъбите да се мият поне три пъти на ден около пет минути. Страдащите от парадонтит мият зъбите си първо от вътрешната страна около три минути и после от външната още две под ъгъл от 45 градуса. Четката се движи от венците към върха, за да измие щателно зоната между зъбите. По този начин се изтласква плаката, причиняваща кариес от междузъбното пространство и венците към режещите части на зъбите без да се натиска прекалено силно. Трябва да сте много търпеливи и да повторите това поотделно за всички зъби.

Друг ефективен начин е вертикалното миене от розово към бяло, но не и хоризонтално. За да не възпалите венците, ако сте с парадонтит, използвайте винаги мека четка. Мийте с въртеливи движения, ако сте със здрави венци или сте до 30г.

Снабдете помещението, в което ще започнете да миете ефективно зъбите си със силно осветление, за да се мотивирате от резултатите и не се скъпете на аксесоари. Консултирайте се със ортодонт стоматологична клиника „МЗ Дент“ какви точно са подходящи за вас. Съществуват достатъчно първокласни пасти за избелване, електрически или механични четки и флуоиди за уста. Сравнете резултата след седмица, после след месец и т.н.

Ако се научите да миете зъбите си правилно ще се убедите, че дъхът ви ще се подобри и ще бъдете по-самоуверени. Опитайте и ще се уверите колко осезаемо това ще рефлектира върху личните и бизнес контактите ви.